Afleveringen Podcast


Aflevering 16: Alcoholisme, Jermaine

In deze aflevering neemt Jermaine ons mee in zijn levensverhaal. Jermaine is als vijfjarig kind uit huis geplaatst door de kinderbescherming omdat hij spelend met een aansteker onder zijn dekens het huis heeft doen afbranden. Jermaine groeit de rest van zijn leven op in een internaat en in een pleeggezin. Op zijn weg naar volwassenheid merkt Jermaine dat hij zijn ongewenste gedachten kan stoppen door het gebruik van alcohol.  


Aflevering 15: Ego, Kevin Spill

In In deze openhartige aflevering deelt Kevin Spill zijn levensverhaal, zijn pad naar zijn. Welke lessen leert het leven ons?Aflevering 14: Onzichtbare ziekte PCOS, Heleen & Inge

 

Vijf tot tien procent van alle vrouwen heeft PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom). Deze hormonale afwijking staat zwanger worden in de weg. Hier blijft het echter niet bij. PCOS heeft uiteindelijk invloed op vrijwel elk gebied in je lichaam en je leven. Wat is PCOS en wat zijn de gevolgen?

In deze aflevering gaan we in gesprek met twee jonge vrouwen die van kind af aan worstelen met PCOS-gerelateerde gezondheidsklachten. Zij nemen ons mee in hun persoonlijke journey naar zelf acceptatie. Want wat doe je als deze “onzichtbare” ziekte verkeerd wordt behandeld door de huisarts en de symptomen heftigere vormen aan beginnen te nemen?

Hoe leg je aan je dierbaren uit dat je jezelf niet fijn voelt doordat er inwendig van alles anders verloopt dan dat wij allemaal hebben geleerd? Mensen vinden het lastig om te observeren. In plaats van dat ze gedrag beschrijven geven ze een oordeel. Het vereist wilskracht en discipline om in verbinding te blijven als je een oordeel hebt!Aflevering 13: Van Taco Bell naar Top Notch, Genady Bonevacia

In deze aflevering hebben wij een intiem gesprek over pieken en dalen met moeder en dochter met in het bijzonder de liefdevolle familieband. Hoe belangrijk is de support van naasten in onzekere tijden? Genady en haar moeder Jane nemen ons mee in haar levensverhaal en spreken met ons over de lessen van het leven.Aflevering 12: De zoektocht naar jezelf binnen en buiten je geloof

Binnen vrijwel elke religie gelooft men dat de eigen religie de enige juiste is. Wanneer je lichaam sterft ga je naar de hemel of naar de hel. Volgens velen is dit afhankelijk van de manier waarop je uitvoering hebt gegeven aan hetgeen wat er in het heilige geschrift staat, en dat wat er in het geschrift staat, is vrij te interpreteren. 
Wat doe je wanneer je leeft naar de normen en waarden van de islam en nieuwsgierig bent of, en zo ja wat, er naast de islam nog meer is? Of wat als je verliefd wordt op iemand met een andere geloofsovertuiging dan de jouwe?  
In de huidige tijd, waarin het internet een onuitputtelijke bron van informatie vormt komt men makkelijker in aanraking met andere overtuigingen. Het antwoord op de vraag wie we zijn en waarom we op aarde zijn kan daardoor worden gevonden in verschillende bronnen, en de eigen religie is niet de enige die antwoord kan geven op deze vragen, toch?
In deze podcast gaan we in gesprek met 2 gasten van Turkse komaf met een islamitische achtergrond.


Aflevering 11: Zelfmoord, en nu? Detlev Smits

Zelfmoord, En nu?

Emoties kun je heel lang wegduwen. Vaak ben je bang voor de emoties die los zouden lopen als je de realiteit toelaat. 

Hoe eerder je durft te erkennen dat je nog iets onder ogen te zien hebt, hoe groter de kans dat je je patroon overstijgt en eraan voorbij groeit. Belemmerende patronen herhalen zich immers, totdat aangekeken is wat kennelijk aandacht nodig heeft.Aflevering 10: Narcisme, Igor van Kaam & Rob

In deze aflevering verdiepen wij ons in één van de bekendste persoonlijkheidsstoornissen volgens de DSM-V, bij ons als burger is het echter niet zo bekend. We willen jullie dan ook graag meenemen in de bewustwording over narcisme. We gaan in gesprek met Rob, iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Volgens hem heeft het hebben van deze persoonlijkheidsstoornis ook voordelen. Igor van Kaam, gedragsdeskundige, en Layona, ervaringsdeskundige en co-host, nemen ook deel aan ons gesprek.Aflevering 9: Zielsverbinding (Deel 2), De Crew

Jolanda van Melis aan het werk met de RTHM Culture CrewAflevering 9: Zielsverbinding (Deel 1), Jolanda van Melis

Leren om jezelf te zien. In de volksmond wordt dit veelal “zweverig” gevonden en rust er in sommige gevallen een taboe op. Alsof praten over en/of met jezelf een vreemde bezigheid is en dat praten over emoties zwak is. Wat we vervolgens koppelen aan een negatieve bezigheid.
Jolanda van Melis laat in de podcast horen, door middel van haar kunst om energie te lezen van andere, wat je uitstraalt en wat je kunt doen om te zijn wie je wilt zijn. Jolanda laat mensen, door hen te spiegelen, naar zichzelf kijken.Aflevering 8: Leven na het verlies van een ongeboren kind, Chris Koningsverdraag, Aprillia Zefanya 

Hoe ervaren Zefanya en Chris de wetmatigheid van de natuur die bepaald dat de mens op aarde is om zich voort te planten? Hoe ervaar je dit als (jonge) vrouw en man, èn voelt het als lotsbestemming? 


Aflevering 7: Alleenstaande Ouders, Hannah Ita, Bijoux Munzemba, Virgil Dey, Andrew Hulsman

In ons leven komen we er vroeg of laat allemaal achter dat je mét de ander meer kunt bereiken dan alleen. Dat je denkt wij doen het! Wij kunnen samenwerken, als wij onze krachten bundelen, kunnen we iets beters realiseren! Hoe is dit zodra er kinderen op komst zijn?

Is het kind op het moment gewenst én hoe is het om onverwachts ouder te worden? Wat doe je zodra de nieuwe vriend(in) van je ex deels de zorg over je kind heeft?


Aflevering 6: Autisme - Ex dakloze Robby Kluitmans

Robby doet, met ondersteuning van Janske (ambulant begeleider), zijn levensverhaal en neemt ons mee terug naar het moment dat hij dakloos werd en niets had om zich aan vast te houden. Robby krijgt via een oud werkgever de tip om zich te laten testen en komt er vervolgens achter dat hij de klassieke vorm van autisme heeft. 

Luister hoe het is om te leven binnen de muren van de hulpverlening. Hoe het is om dagelijks oog in oog te staan met de meest kwetsbare mensen uit onze samenleving.


 

Aflevering 5: Child Lives Matter, Huub Verboom, Alex van Lierop

In deze aflevering spreken we over de veiligheid van kinderen. Wat is de rol van de autoriteiten in het beschermen van kinderen tegen kindermisbruik? Alex van Lierop en Huub Verboom spreken namens hen die dat (vaak) niet kunnen, kinderen.


Aflevering 4: Leren Delen, Wafae Mansuri, Fedua Mansuri

Jezelf in dienst van de ander zetten is een levenskunst. Als vanzelfsprekend leef je jouw leven. Je hebt je dagelijkse structuur en hoopt op een gezonde toekomst. Maar wat als je in de basis niet beschikt over de primaire levensbehoeften als eten, drinken en een dak boven je hoofd? De twee zussen Wafae en ... weten niet beter dan dat je zorg draagt voor hen die daar behoefte aan hebben. Om te delen zodra je kunt delen. Als nakomelingen van Marrokkaanse arbeidsmigranten hebben zij hun leven opgebouwd in (Eindhoven) Nederland. Hen werd vanuit de opvoeding meegegeven dat een ieder gelijk is, dat je rekening houdt met de ander en vooral klaarstaat voor de meest kwetsbare groepen op deze wereld. In deze podcast gaan we in gesprek over het opzetten van een stichting, spreken we over drijfveren en leren we de kwetsbare kant van de zussen kennen.Aflevering 3: Depressie, Jay-Way

In deze aflevering deelt rapper Jay-Way (Jeff Kesse) zijn zoektocht naar zichzelf. Jay-Way is openhartig en deelt zijn struggles en dilemma’s die hebben geleid tot persoonlijke groei. Hoe het hem gelukt is dicht bij zichzelf te blijven en om te gaan met zijn onzekerheid.Aflevering 2: Vooroordelen, Raf Duiker 

In deze aflevering praten wij over racisme, discriminatie, verschillen en overeenkomsten tussen bevolkingsgroepen, achtergronden van Raf en Michelle, verschil in behandeling en diversiteit in Limburg/Roermond, racisme en zwarte piet in Roermond slavernij en het woord neger, patronen doorbreken, perspectieve delen,  persoonlijke ontwikkelingen en oplossingen.


Aflevering 1: Racisme, Perle Miangue

Racisme in 2020 zichtbaarder dan ooit. Wij praten over het overlijden van George Floyd, opstand US, landelijke demonstraties NL samen met de Eindhovense activiste Perle Miangue.